Khamis, Februari 26, 2009

OT!!!!OT!!!

tetiba dapat email dari ms khor..
Intergates needs to update the data entry system today, so please stop the data entry process now.
erk.. ala.. jam baru pukul2.30.. camner ni.. keja lain semua da siap.. jenguk kubikel isme..
tanya kat dia nak buat ape skrg ni.. jawaban bernas dari isme.. surf internet la ape lagi.. haha..
bagus2.. dan skrg saya memang surf internet.. sambil tgk boys before flower.. hahaha... kalu bos tau.. compem2 kena pecat sekarang..
tapi.. ai...memang takde keja ni.. baru ingat nak OT.. bersemangat sgt.. siap beli laksa tuk makan mlm ni.. aaarrrghhhh.. nak OT!!!!!nak OT!!!!

p/s: ada ke org yg kecewa sebab tk dapat OT macam saya?? hehehee....

Rabu, Februari 04, 2009

fuh! teh ais...

lunch tadi.. tetibe je tekak saya gatal2 teringin teh ais.. dengan suhu tahap beku kat ofis ni.. memang "sesuai" sangatlah.. pastu saya jenguk2 kepala kat kubikel ni.. mencari mangsa... dalam terjenguk2.. si fatin pn menjengukkan kepala dia.. hah!! mangsa.. mangsa.. haha.. jd, saya pun orderlah teh ais kat dia.. masa dia nak keluar tu.. saya saja nak buat lawak bodoh.. saya kata, beli teh ais bungkus tau.. bukan minum kat situ.. tapi dia blur.. uwaa.. lawak bodoh saya tak jadi.. haha.. jadi saya gelak sendiri jela.. lebih kurang 15 minit, dia pun baliklah dengan sebungkus teh ais.. wah.. excitednya saya.. macam tak pernah minum je kan.. tapi memang da lama saya tak minum teh ais.. kalu lepak2 kedai mamak pn saya order teh o ais limau.. konon2 diet.. ceh, diet taik kucing.. kadang2 terbabas gak.. aritu baru je melantak donut... hahah..

tapi teh ais ni memang feveret saya dari dl.. pantang lepak kedai mamak.. teh ais je saya order sebab kalu teh o saya boleh suruh nad buat... masa zaman kegemilangan lanun dulu, nad rajin buat teh o waktu petang.. pastu saya plak.. dengan mengada-ngadanya nak beli keropok lekor.. kalau rajin, saya pegilah sek 2.. tapi kalau tak rajin.. cicah teh dengan biskut je la.. hahha.. bukan ape.. kang nak kena tukar baju ikut sahsiah rupa diri la plak.. baju pn kena cari elok2 skit.. yela.. mana tau terserempak dgn jejaka idaman ke.. hahaha.. imej beb.. penting tu.. haha.. tu belum lagi nak kena ingat barang2 penting yg wajib dibawa~ape lagi kalau bukan kad matrik.. ic tak bawak boleh relaks lagi.. kalu kad matrik tak bawak.. mau saya jadi bomoh.. main jampi serapah supaya pak guard tak tahan bas wat spotcheck.. pastu nak menunggu bas plak satu hal.. lembap cam siput.. bila bas smpai lak.. routine harian~berebut nak naik.. masa tu smua yang berimej sopan santun hilang.. sebab kalau nasib tak baik.. berdirilah atas tangga tu.. tapi selalunya kalau da sampai kena berdiri atas tangga.. saya memang taknak naik.. kalau tak kena kepit dgn pintu bas.. mungkin ada yang boleh jd stuntman cam kawan saya... hahha.. bila ingat kejadian tu.. nak gelak pn ada.. tapi dalam nak gelak2.. kesian gak kat dia..
saya pun pernah kena.. tapi bukan jadi stuntman la... tapi.. ai, bengkak2 gak badan.. haha..
alkisah.. ada sorg pakcik bas ni memang suka bawa bas ala roller coster.. agaknya dl keje jd penjaga had kelajuan roller coster tu kot.. bila dekat bumper.. tak pernah pn rasanya dia tekan brek.. lagi tekan minyak ada la.. kalu bernasib baik.. bahu je la terkena palang bas tu.. kalu tak bernasib baik.. ada yg kena kepala kena bumbung.. haha.. masa tu zaman naik bas mini lagi.. jd bumbung bas tu rendah je.. sapa yg ketinggian ala model tu.. alahai.. berjaga2 la kepala.. sapa yg renek2 cam saya ni.. kena jaga bahu jela.. ms tu.. memang kitorg tak terkejut kalu tgk smua penumpang dalam bas tu sama ada yang berdiri ataupun yang duduk akan pegang segala tiang yang ada dalam bas tu la.. hahha.. itu belum lagi bila part turun "bukit tonggek".. alahai.. bak saya kata tadi... bawak ala2 roller coster tanpa brek.. memang seriau kitorg.. jerit pekik dlm bas tu perkara biasa.. dan ayat paling biasa kitorg dengar n jerit.."pakcik!!! kami tak kawin lagi!!!" dan ayat yang paling biasa gak kitorg dpt dari pakcik tu.."aku peduli ape!!" uwaaaa... memang pakcik ni kena maki ari2.. ahha... tapi nak wat camner.. da itu aja yang ada.. bertawakal je la kitorg.. siapa2 yang sama batch dgn saya ni.. mesti akan ingat dgn pakcik ni.. hahah..

ok.. berbalik pasal kisah makan.. dulu2.. saya n geng2 lanun yang lain.. paling jauh pn.. lepak kat seksyen 2.. masa tu gerai2 kat seksyen tu dekat je.. belum kena campak kat belakang sekolah tu lagi...memang best la.. dekat dengan bus stop.. jd kitorg leh budget2 nak balik kul brape.. itu la dunia kitorg.. paling busuk pn keluar seksyen 2 tuk beli burger~double special cheese.. masa tu saya makan banyak tapi berat badan tak pernah naik.. jangan kata 1 kg.. setengah kg pn susah.. skrg ni je.. makan skit pn da naik berkilo2.. ada satu gerai burger tu.. memang marvellous la tapi skrg ni abg tu da tak jual.. beberapa tahun yang lepas saya pernah tanya dia sebab da jarang buka gerai.. dia kata dia jarang da jual kat shah alam.. dia g buka kat subang.. sayangla.. sebab walaupun ada gerai2 lain.. tapi tak sama dgn burger abg tu.. heheh... tapi saya jarang2 gak la makan luar.. biasalah.. keras2 daging dining pun.. kitorg telan je.. kering2 ikan yang kakak dining tu kasi.. kitorg tibai je la.. kalau nak keluar beli makan.. aii.. baca balik la kisah kat atas tu.. hahah...

tu masa zaman kegemilangan lanun.. hahah.. bila saya sambung degree.. emm.. banyak pula yang berubah... hampeh betul.. gerai makan kat dlm uitm pn da banyak.. tapi time ni kaki da panjang.. ahha.. da pandai nak lepak jauh skit dari seksyen 2.. kemuncak aktiviti melepak masa part 6.. masa tu kitorg satu geng duk umah sewa.. hampir tiap-tiap malam lepak minum kat kedai mamak syed kader tu.. smpai mamak tu da kenal kitorg rasanya.. haha... tu belum lagi masa time buat assignment last minute.. time study last minute time final.. bila ada yang kul 2 3 pagi tak tido.. mula la nak g pekena teh tarik, roti pisang.. wahh.. rasanya sebab tu la berat saya naik tak ingat2...kalau tak kat seksyen 3.. kitorg merayap smpai kat seksyen 7 nun.. masa tu pulak saya bawak kereta.. memang lagi panjang la kaki2 kitorg ni.. haha..

tapi entahlah.. sampai sekarang pun ms da keja ni pn.. kitorg tetap suka turun shah alam.. pegi lepak2 kat kedai mamak.. makan ABC kat seksyen 2.. fuh.. memang best.. kesimpulannya saya memang suka makan kat shah alam!!!

Isnin, Februari 02, 2009

pc saya makin lembap...

aiiihh.. pesal pc saya ni makin lembap cam siput babi ni... aritu baru je membuang ape2 yang tak patut dalam pc ni.. aii.. ni yang buat saya nak beli laptop ni.. bestnya kalu ada laptop kan.. boleh surfing sambil baring2 atas katil.. kalu ikut hati.. mau bulan depan saya beli tapi alahai... banyak pula aktiviti-aktiviti yang memerlukan fulus yang banyak.. terkuburlah hasrat nak dpt laptop dalam masa terdekat ni... uuhuuu...

Ahad, Februari 01, 2009

dari aktiviti tido2 ke aktiviti makan2..

tengah hari tadi, diana tepon..perbualannya lebih kurang camni:
diana: ksireh, arini buat ape?
fyza d.hana: arini rasanya nak main tido2 je la.. hahha.
diana: ish.. tak best main tido2 sorg2 ni... hahha..
fyza d.hana: amboi2..nak kena ni.. hahha..
diana: ksireh, jom ar turun shah alam. diana n ina nak jmpe pas zohor ni..
fyza d.hana: ala, arini cam nak main tido2 je..letih smlm cam tak ilang lagi..
diana: uuu...jom la...
fyza d.hana: kalu petang2 skit ok la kot...
diana: tapi kitorg nak g lunch...lapar..
fyza d.hana: hahaha.. korg lunch la..then nanti akak dtg after lunch..
diana: ok, nanti diana tanya dgn ina..
pastu..borak2 benda2 merepek kejap.. diana pun letak telefon..so, janji nak jumpe dalam petang skit.. tapi bila pikir2 balik.. adui..kalu g petang2 nanti lambat pula balik umah..jd, saya pun sms diana balik; diana, kita g jumpe after lunch je la..nanti takut balik lambat pula, main tido2 kita postponed waktu petang.. hehe...
dalam kul 2 lebih, saya pun bertolak lepas diana bagitau dia da sampai around PJ.. meeting point kitorg kat depan bank islam, pkns.. hahaha... mcm zaman2 belajar je..
lepas smua sampai.. kitorg terus ke plaza alam sentral.. emm.. ape lagi.. mestila nak pi makan..perut masing2 da berkeroncong sebab lapar.. disebabkan tak banyak gerai yang buka kat foodcourt tu, kitorg beli je la nasi campur.. lapar punya pasal, kitaorg tibai je..lgpun hati da tak sabar2 nak dengar citer ina ni sebab aritu tak jd nak jumpe..kitorg makan cepat2.. lepas tu pegi jalan2 kat PAS jap.. tgk2 kedai2 kat situ..and terjumpa pulak fatin adv kat dalam kedai pengantin..huh?! memang terkejut kejap kitorg..ai, rupanya bulan 4 ni dia nak kawin. bagusnya dia..keje kat NSTP pn da kira stabil, skrg nak kawin pula.. bilalah agaknya saya nak merasa hidup macam dia.. lepas borak2 kejap, kitorg pun blah.. sebab taknak kacau dia pilih baju pengantin..sambil berjalan tu, masing2 pun mengomel2 pasal bila nak berboyfriend.. haha...tak tau la kenapa kitorg ni susah sgt nak dpt bf.. haha..lepas berjalan2, perut pun da ok.. kitorg pegi la main bowling..ai, walaupun saya ni tak suka main bowling.. tapi ikut je la..dan hasilnya..jatuhan pin tak smpai 100 pun matanya.. haha...saya ni ikut mood kalu nak main bowling.. ada masa.. saya leh dpt smpai 200.. tapi kalu takde mood.. saya boleh biarkan bola tu masuk longkang je.. haha..sebenarnya main bowling ni cuma sampingannya.. sambil2 main bowling.. ina pun buka la cerita... emm..apa yg saya syak sebelum ni.. memang betullah..reaksi saya??eemm..saya tak terkejut sangat n saya rasa happy untuk dia.. cume, saya risau satu je.. dugaan lepas ni.. saya rasa lebih hebat, jadi, saya harap dia boleh tempuhi dugaan yg mendatang.. n whatever it is, kitorg tetap ada untuk dia..
lepas je abis main bowling.. kitorg g SACC mall, saja jalan2 pastu singgah kat bigapple, beli donut..pastu g syed kadir, lepak kat situ, sambil makan donut.. haha..perut saya memang full.. tapi sekarang da tak boleh makan banyak sejak saya diet giler2 ni..secara automatik, perut ni tak boleh makan lebih macam dl.. haha..sambil lepak2 ni.. mata kitorg terarah la kat sorg mamat ni..ai, mukanya comel tapi nampak matang..emm..diana da mula bulat mata, sambil da merapu2 cam kena sawan.. haha.. biasalah.. kalu la mamat tu dengar ape yg diana merapu..sure da geleng kepala.. ina pula nak korek rahsia dari saya, dia nak tau sape yg saya suka ni.. haha.. nak mampus kalu saya bagitau.. mau sedekad saya kena gelak kalu diorg tau.. haha..mana taknya... dl jual mahal.. bila da berjauhan.. baru sedar sendiri..padanlah muka sendiri.. haha..dan disebabkan diorg ni asyik cerita pasal si dia..balik2 rumah ni..saya cam nak dengar lagu honey dri l'arc en ciel pulak.. jd dari tadi(sebnarnya dari semalam lagi).. saya dengar berulang2 smpai kalu pc saya ni boleh bercakap.. tentu dia kata...oiii.. aku da naik muntah dengar lagu ni dari semalam!!! n kalu betul pc saya boleh bercakap.. da tentu saya taknak buka pc ni sampai bila2 sebab takut.. hahhaha...

video

lagu ni bagi saya best.. tak tau la sama ada liriknya cam ada kena mengena dengan kitorg.. rasa ada skit kot.. haha.. tapi saya peduli ape.. sebab saya suka lagu ni.. jd peduli la.. haha..

p/s: disebabkan saya balik lebih kurang kul8 lebih(malam ye..) jd, aktiviti tido2 pada waktu petang terpaksa dibatalkan. nampaknya aktiviti itu terpaksa ditunda pada minggu hadapan.. hahha..