Jumaat, November 30, 2012

Minyak Pengguna

Ada colleague aku ni, Chinese girl yang comel akan pergi ke Australia selama sebulan. 2 minggu tolong jaga rumah auntie dia yang tengah renovate dan lagi 2 minggu holiday yang disponsor oleh auntie dia sebagai upah jaga rumah. Sayangnya auntie dia tak mau amik lagi orang tolong jaga rumah dia, kalau tak, kami dengan rela hati menawarkan diri. Dapat upah yang amat best kot.

Hah, oke.. dia akan pergi hujung minggu ni. Makanya, dia sedang membuat spring cleaning meja dan drawer dia. Makanya, kami kata, sila wasiatkan barang-barang best dalam drawer dia pada kami. Dia kata, jangan risau.. nanti I akan bagi semua termasuk minyak pengguna.

Kami macam.. what? Minyak pengguna? Jiran aku, si Dayah kata, adoyai, not minyak pengguna la Yi Pin.. Minyak Guna-guna..  u ingat minyak pengguna macam minyak masak ke? Tapi dia still macam.. ape? Minyak goda-goda? [dengan muka innocent].. Budak ni kan.. Lain yang orang ajar, lain yang dia faham..

Adoi.. sebulan dia tak ada.. sure kitorang rindu dengan perangai pelik tapi sangat jujur dia tu..

p/s: fuh.. elok sebelas bulan blog aku bersarang.. entah apa yang aku sibuk ntah.. hahahhaha..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan