Selasa, April 28, 2009

cik fatin da tak jd jiran saya...

bosan dan sunyi je hari ini..
jiran depan kubikel saya, cik fatin da berhenti kerja mulai hari ini..
semalam kami makan di kedai yang kami bawa cik fatin masa hari pertama dia kerja..
memang ironi kan.. hari pertama n hari terakhir dia bekerja kat sini.. waktu lunchnya di restoran yang sama... hehe..
feel sad? yes tapi bukan tahap nangis(cam masa geng-geng jambu susu berpisah), saya da kehilangan seorang jiran yang baik.. hehehe... lepas ni da takde la orang jenguk2 kubikel saya lagi.. da takde la org main miscall tepon ofis saya lagi..
anyway, wish u all the best cik fatin..
jadi.. hari ini saya start bosan balik.. agak-agaknya siapa yang mengganti jiran saya ni ek... emm...

Jumaat, April 17, 2009

gagal dalam cubaan pertama..

tadi check laman web spa..
saje bosan-bosan..
tetiba saya tgk senarai keputusan peperiksaan tuk PTD da keluar..
dengan semangat saya klik disitu.. (walaupun hati cam da tahu keputusannya)
lepas isi no i/c.. keluarlah keputusan yang telah dijangkakan..

ANDA GAGAL DALAM PEPERIKSAAN INI YANG DIADAKAN PADA 21 FEBRUARI 2009.

hehehehe.... da agak da.. kalau setiap soalan saya pakai nujum.. memang inilah keputusannya... dalam semua soalan.. satu soalan je yang saya confirm dan yakin menjawab dengan tepat..
takpe.. baru pertama kali mencuba.. cubaan yang berikutnya saya akan pastikan sekurang2nya dua soalan dijawab dengan tepat.. hahaha.. cubaan...

Khamis, April 16, 2009

pertama kali...

selalu kalau drive time waktu pagi especially time datang kerja..
bila berenti kat traffic light..
perkara biasa yang akan kita nampak
perempuan pakai bedak.. betulkan rambut.. pakai lipstik..
tapi tadi.. buat pertama kalinya.. saya nampak.. seorang lelaki...
bukan pakai bedak..
bukan betulkan rambut..
bukan juga pakai lipstik ye..
tapi dia sedang shave jambangnya..
iye.. betul.. saya ingat mata saya yg kero.. tapi bila saya tgk lg sekali..
ye.. memang betul.. pakcik tu tgh cukur jambang dia..
wahh... pertama kali saya nampak ni... pakcik tu memang dahsyat la...
pakcik.. saya memang tabik spring sama pakcik...

Rabu, April 15, 2009

tak tau nak letak tajuk ape.. lantak la..

bgn pagi tadi.. rasa dahi..rasa bawah dagu.. panas lagi nih..
ok.. tgk jam.. baring2 lagi.. tgk jam.. kul8 turun bawah..
masuk bilik air.. basuh muka, gosok gigi.. tukar baju.. amik kunci keta n purse.. pastu chow g klinik..

smpai kt klinik..
ooh.. sayalah pesakit paling awal hari ini..
masuk2 je.. tgk nurse tu tgh buat air tuk doctor..
lepas bg kad ING.. dlm 2 minit.. doctor panggil masuk..
dia check darah tinggi.. ye, dl pernah kena skali..
dr.M: emm..ok.. nganga mulut
fyza d.hana: aaa(nganga mulut dgn luas)
dr.M: wah, besarnya
fyza d.hana: dlm hati(ciss.. punyer doktor)
dr.M: tarik nafas
fyza d.hana: ok..
dr.M: eh..awk pn ada jantung..
fyza d.hana (muka terkejut): hah?? (dlm hati: aku ada sakit jantung plak ke?)
dr.M: hihihi...
fyza d.hana: cis.. saya memang ada jantungla doktor
dr.M: hihihi... ok.. demam biasa.. saya bg ubat n cuti sehari ok..
fyza d.hana: ok..thanks doc

balik umah.. makan nasi goreng.. pastu telan paracetamol 2 biji, antibiotik 2 biji..
naik atas.. baring2 atas katil.. tgk siling tgk dinding.. aii.. bosan..
tgk tepi.. nampak lolly.. wahh... best ni.. haha.. cik mugiwara.. pinjam lolly jap ye.. jgn risau.. saya n lolly da kamceng skrg.. hahaha..

p/s: entri ditulis semasa otak sedang melayang2 akibat ubat yang dimakan.. tapi apsal takleh tido ni.. aii..

Selasa, April 14, 2009

jeritan batinku..uu..

hari ni saya demam.. "tapi ko tak nampak demam pun" kata cik nazri.
memang la.. takkan saya nak menunjukkan plak saya ni tgh demam.. saya kan cool.. hehe..
iye.. memang saya tgh cool pun.. siap bersweater.. uu.. sejuk betul ni..
nak tutup aircond.. majority tgh panas membara.. uu.. korg.. dengarlah jeritan batinku.. sejuk ni.. tutup la kejap aircond tu.. sob..sob..sob..

Ahad, April 12, 2009

ok..cik diana..terima kasih..

Orait.. saya ditag oleh cik diana.. n i have to follow the rule.. amacam cik diana.. puas hati? hehe..


Where is your cell phone – living room.. I guess..haha..
Your hair – long n black
Your favorite thing - books
Your dream last night – tak ingat
Your favorite drink – teh ais n teh o ais limau
Your dream/goal – book cafe
The room you are in – bilik tidur
Your fear – tinggi n sempit
Where do you want to be in 6 years - malaysia
Muffins – coklat..yummy
One of your wish list items – l’arc en ciel cd’s collections
Where you grew up – petaling jaya
The last thing you did – g majlis pertunangan cousin
What are you wearing- tshirt n pants
Your TV – Daewoo…
Your life – full of question marks
Your mood – now? Confuse. Wakaka…
Missing someone – yes n no..hehhe
Your car - myvi
Favorite store - none
Your summer – summer?? no
Your favorite color – yellow, orange, gold
When is the last time you laughed – baru je jap tadi
Last time you cried – smlm kot..tgk citer hindustan..hahaha..sedih wo
Last person who email me - zura ketua lanun
One my favorite foods – sup tulang
One place you would rather be right now – spa…
One person you think will respond – yo! Mugiwara.. I tag u.. wakakaka..

Jumaat, April 10, 2009

amaran 1!!

~mood marah~
check friendster yg da lama hibernate tu..
skali... terkejut... apesal friendster dia takde? aik?
ok....check lagi sekali.. takde.. check kat fs org lain.. pun takde. aiiiikkk??
ni bikin hati wa panas..
ok.. amik hp..tit tit tit..message sent..
lima minit.. sepuluh minit.. sabar...sabar..
dua puluh minit.. eloo..bro.. lu pegi mana? wa takmo tepon lu.. nanti wa tak bleh kawal kata2 wa..
baik lu bls cpt!!

Khamis, April 09, 2009

kenapa ana??

Keroncong Untuk Ana-M Nasir

video
Benarkah tiada bagiku
Ruang di hatimu untukku bertapak
Walaupun sejengkal jari
Agar dapat ku berdiri
Di ambang pintumu
Kemana
Hilangnya keroncong
Oh! cinta yang kita
Nyanyikan bersama
Apakah \ Ataupun
Aku yang bersalah
Hanya menepuk tangan
Sebelah saja
Ana.. Ana.. Ana.. Ana..
Tiada kusangka akhirnya
Kau tutup semua
Pintu cinta untukku
Hinggaku
Termanggu tiada
Arah nakku tuju
Membawa hatiku
lagu ni memang best... saya boleh bagi markah 10.. sempurna.. memang tak bosan dengar..
tapi kenapa ana? kenapa bukan nama saya?
ya, saya dengki betul sebab guna nama ana bukan nama saya.. hahhahah..

Rabu, April 08, 2009

arini mendung--jiwa pun mendung

Dari pagi tadi saya dengar lagu siti nurhaliza. Saya bukan kipas-susah-mati dia. Tapi hari ni dengan cuaca yang mendung pagi tadi, bersama dengan khabar mendung yang diterima pagi tadi, jiwa saya pun mendung.
Ok, geng, hari ni je saya jadi melo2 cam ni.. sok kembali normal balik..

Jumaat, April 03, 2009

nak berenti keje la camni...

Akhirnya tadi, cik fatin anta gak resign letter dia kat mrs.bos.. setelah saya memberikan sokongan padu kepadanya (ni bukan kes jeles suruh dia berenti cepat ye..). Cik fatin telah mendapat offer yang lebih bagus dari sekarang... bukan dari segi gaji tapi lebih kepada scope keje yg diidamkan.. bak kata cik fatin..

Tapi, setelah 30 minit berada di dalam bilik mrs.bos, akhirnya dia pun keluar dengan muka monyok. Kenapa? kerana resign letternya telah ditolak. Mrs.bos meminta dia mempertimbangkan semula keputusannya. Malah mrs.bos telah memberi tawaran yang sama hebat dgn company yang baru.

Aikkk.. nak minta keje pn susah.. nak berenti pn susah.. untung betul cik fatin...
Sebelum balik tadi, dia kata dia akan buat solat istikharah...(tapi hatinya berat untuk berenti)

Hai.. mrs.bos sanggup nak naikkan gaji dia ke tahap yang di-offer oleh company lain..
Agak-agaknya boleh tak kalau saya pun nak buat-buat berhenti kerja untuk minta gaji naik.. hahahaha.....